Naleving
van de AVG

offerte aanvragen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werken conform AVG

Waarom is de AVG zo belangrijk? Het is een belangrijke verandering, aangezien de hoeveelheid gegevens die bedrijven tegenwoordig opslaan en gebruiken sterk verschilt van de gegevens die zij in 1995 opsloegen, toen de vorige wetgeving op basis van de EU-richtlijn inzake gegevensbescherming uit 1995 werd vastgesteld.

Doel van de AVG. Het doel van de AVG (officieel Verordening (EU) 2016/679 genoemd) is om relevante regelgeving voor de huidige digitale wereld te bieden en de veiligheid van persoonsgegevens te beschermen, die nu in veel grotere en gedetailleerdere besluitvormings- en marketinganalyses dan voorheen worden verzameld, opgeslagen en gebruikt.

Meer weten? Laat het ons weten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AVG en documentbeveiliging. Hoewel er in de AVG veel aandacht wordt besteedt aan de bescherming van online gegevens, is de AVG ook van toepassing op fysiek opgeslagen gegevens, wat betekent dat bedrijven rekening moeten houden met wat er gebeurt met de informatie die ze afdrukken, kopiëren, scannen en faxen. Prints of kopieën met vertrouwelijke informatie die op een MFP worden gemaakt en op de uitvoerlade of in onbeveiligde recyclingbakken worden achtergelaten, zijn kwetsbaar voor ongeoorloofde toegang en kunnen worden beschouwd als een inbreuk op persoonsgegevens.

Onbeveiligde netwerkprinters en MFP’s zonder gegevensencryptie en wissen van gegevens kunnen ook een punt van risico zijn. De digitale kopieën van documenten die hierop zijn opgeslagen, zijn een mogelijk doelwit voor hackers die informatie willen stelen. Of ze kunnen zonder een ingebouwde firewall worden gebruikt als een platform om toegang tot een netwerk te krijgen en vervolgens andere systemen aan te vallen.


Sharp
Wilt u meer weten?

Wij helpen u graag verder